Under

Konsertdagen/festivalen är själva festen! Man får äntligen göra det man planerat, äta upp marsipanrosen, höra musiken och se alla fina gäster. Förhoppningsvis är allt så väl förberett att saker och ting går som på räls under själva arrangemanget. Här går vi igenom några saker som kan vara bra att tänka på under denna dag och strax därförinnan.

Ju mer förberett desto bättre

Själva arrangemanget är som toppen på isberget. Bara en liten del av det arbete som arrangören lagt ner på evenemanget syns vid själva konserttillfället. Varken publiken eller artisten ska egentligen märka allt arbete som ligger bakom en konsert, och är allt väl förberett så kommer intresset att fokuseras till konsertupplevelsen och arrangemanget. Så, oavsett hur mycket arbete som lagts ner redan är det inte längre intressant. Allt fokus på arrangemanget och att få alla gäster – artisten och publiken – att få en så bra upplevelse som möjligt.

Konsertdagen handlar mycket om att arrangören måste finnas tillhands om något oförutsett skulle inträffa (gitarristen kan spela av en sträng och saknar ny att ersätta med, det var en till vegetarian i bandet än som var anmält eller ett utomhusevenemang kan regna bort, publiktillströmningen kan vara större än väntat – eller mindre etc) och se till att allt flyter på som det ska. Det är viktigt att vara en god värd, både för publik och för artist. Ett genomtänkt värdskap innebär att ta väl hand om både artisten och publiken så se till att vara rejält förberedda.